Годівля молодняка при вирощуванні на м’ясо
В основу технології вирощування молодняка на м’ясо покладено виняткову біологічну особливість кролів — високу енергію росту й оплату корму в перші 2— З місяці життя. Залежно від строків відлучення кроленят практикують два способи вирощування молодняка на м’ясо (інтенсивний і бройлерний).
Інтенсивний спосіб має кілька варіантів і в основу його покладено біологічну особливість кролематок поєднувати сукрільність з лактацією. Один з варіантів інтенсивного вирощування — відлучення кроленят у 30 днів і парування самок на 25-й день лактації. При цьому від самки за рік можна одержати 36 кроленят, або до 100 кг м’яса в живій масі. Другий варіант інтенсивного вирощування полягає у тому, що кроленят відлучають у 45-денному віці, а кролематок парують на 30-й день лактації. Таким чином можна виростити 30 кроленят і одержати від самки 80 кг м’яса в живій масі. В обох випадках кролематки дають по шість окролів за рік, а кроленят вирощують до 90-денного віку і реалізують живою масою 2,5—3 кг.
При бройлерному вирощуванні кроленят відлучають у 60—65-денному віці і реалізують при досягненні ними живої маси 1,8—2 кг. Самок парують за кілька днів до відлучення чи в день відлучення приплоду, що дає змогу одержати від них чотири окроли за рік і виростити 20—25 кроленят, або виробити 35—45 кг м’яса в живій масі. Незважаючи на значно менший обсяг виробництва м’яса з розрахунку на самку, цей спосіб має ряд істотних переваг. Витрати кормів при бройлерному вирощуванні кроленят становлять 2,8—3 корм. од., а при вирощуванні до 90-денного віку — 4,5—5 корм. од. Подовження підсисного періоду до 60—65 днів при бройлерному вирощуванні створює сприятливі умови для росту й розвитку кроленят, значно зменшує кількість шлунково-кишкових захворювань, підвищує життєздатність і знижує відхід молодняка. При цьому способі відпадає потреба в приміщеннях для дорощування відлучених кроленят.
Утримання молодняка до реалізації разом із самками дає змогу в 2—3 рази зменшити кількість кліток і тим самим збільшити навантаження на кролівника. При інтенсивному вирощуванні кролів па м’ясо однією з найважливіших умов є повноцінна годівля як самок, так і відлученого молодняка.

Особливості годування кролів
1. Годівниці повинні бути чистими від калу і бруду.
2. Перехід від сухих зимових раціонів до зелених кормів повинен бути поступовим, з 30-50 г молодняку і 50-100 г дорослим. До повної норми за 7-10 днів.
3. Свіжу, змочену дощем чи росою траву пров’ялюють або змішують із сіном чи соломою.
4. При проносах дачу трави зменшують, вводять гілки дубу, осики, вільхи, волоського горіху.
5. При запорах згодовують кропиву, капусту, буряки. Висівки також мають послаблюючу дію.
6. Силос згодовують протягом 4 годин після виїмки із силосної споруди.
7. Гичка буряків має послаблюючу дію, тому дають до 300 г і крейду.
8. Картоплю бажано згодовувати в вареному вигляді.
9. Сухі сипучі корми змішують із вологими